Joutsijärvi kartta. Upea Joutsijärven retkeilyalue Kullaalla

Kartta

Joutsijärvi kartta

Osa pitkän lenkin pitkospuista oli poistettu, uusia on varmaan tulossa. Onneksi säätiedotus lupaili mukavan lämmintä yötä. Operaation jälkeen on arvattavissa, että paikka riippumatossa on jälleen päässyt muuttumaan ja asettautuminen täytyy aloittaa alusta. Varuskunnan voi joutua kiertämään järven ympäri jollei läpikulkulupaa irtoa portilta. Harmittelin kun ne eivät olleet vielä kypsiä. Onneksi Tuurunkankaan autiotupa oli jo lähellä.

Nächster

Joutsijärvi uimaranta veneluiska

Joutsijärvi kartta

Joutsijärvi kumpumoreeniympäristöineen on Suomen Ympäristökeskuksen analyyseissä osoittautunut luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen arvokkaaksi ja laajaksi alueeksi, jonne suojelun markkinointia ja luonnonhoitoa on tehokasta keskittää. Viimeinen rantakaislikko ennen Preiviikiä on todella huonona, miehen korkuisessa kaislikossa olevat pitkokset on ihan pitkin ja poikin siellä. Reitin varrelta löytyy kaivo Sisälmystenlahden autiotuvan läheltä , mutta vettä ei ole tutkittu uudestaan sitten 2017 tällöin vesi muuten ok, mutta rautaa enemmän kuin suositukset sallivat. Niitetyn puolella kun välillä ohittaa pahimman kohdan niin sieltä pääsee läpi kohtuullisella vaivalla mutta ei liian helposti… kosteammalla kelillä en suosittele. Oman tervehdyksensä aamuun toivat yön aikana ahkerasti seittejään polun yli luoneet hämähäkit.

Nächster

Rukan Valtavaaran huipulla ihmistä hellii erämaan tuuli

Joutsijärvi kartta

Itse nukkumisesta ei kuitenkaan tahtonut tulla mitään, sillä itikat häiritsivät sekä minua, että Elliä. Muista tuvista poiketen täällä on patjat kaikille. Laavu oli pienen samean suolammen rannalla. Maiseman muututtua karun kallioiseksi mieleeni palasivat ihanat muistot saaristosta. Vinkkejä niin retkikohteista kuin teksteihin liittyvistä asioistakin saa antaa.

Nächster

Joutsijärvi arkistot

Joutsijärvi kartta

Vieressä suljettu kyläkauppa, Lassilanjoen rannalla grillikatos ja matonpesupaikka. Siitä traktorin jälkeä joka oli osittain niitetty ja ajettu mökijällä. Kurnivien vatsojen vuoksi ripustaminen jäi toteutettavaksi yön pimeinä tunteina otsalampun valossa. Mustikoita ja sieniä saarella on tosi hyvin, saimme ruokaan mukavasti lisämakua ja jälkiruokaa. Kaukaisuuteen tuijottaminen tekee hyvää ihmismielelle. Satakunnan puoli on muilta osin hienossa kunnossa.

Nächster

Kartta Joutsijärvi

Joutsijärvi kartta

Polku oli silti kuljettavissa, pahimmat puut oli korjattu pois polulta. Myös pientä helpotusta tuovia pitkospuita oli paljon. Siellä täällä on kuitenkin edelleen hienoja osuuksia ja onhan syksyinen metsä joka tapauksessa kaunis, vaikkei erityisen erämainen olisikaan. Paikalta löytyy myös puucee ja puuvaja. Mielikuvaharjoituksilla sain kuitenkin pidettyä pahimmat vaivat syrjemmällä. Palvelussa näkyy yli 700:n eri kelikameran välittämät kuvat.

Nächster

Kartta Joutsijärvi

Joutsijärvi kartta

Sen verran syvää että saappaatkaan ei ehkä riittäisi. Suurin osa reitistä menee kuusimetsän läpi. Kaikenkaikkiaan tämä reissu oli minulle kuitenkin pikkuinen pettymys. Olin vielä ennen reissua katsellut netistä hyttysverkkoja, mutta en ollut ehtinyt sellaista hankkimaan. Ensimmäistä kertaa sitten partioaikojen pääsin harjoittelemaan tulusten käyttöä. Loppumatkalla Noormarkkuun on laavu ja lähinnä metsäteitä kuljettavana. Tuolle osuudelle on jouduttu rakentamaan silta jos toinenkin ojien yli.

Nächster

Joutsijärvi vuokramökit

Joutsijärvi kartta

Alempaa rannasta löytyy nuotiopaikka, puucee ja puuvaja sijaitsevat aivan tuvan vieressä. Olin jotenkin kuvitellut ettei näin lyhyellä retkellä tarvitsisi esimerkiksi säärystimiä tai korkeavartisia kenkiä, vaikka sataisikin. Laajalla alueella kytkeytyvät erämaisen kauniit, vankkaa ja iäkästä, harvapuustoista männikköä kasvavat kallioselänteet, joiden väliin jää luonnontilaisia räme- ja korpisoita. Trangiapannulla lätyt paistuivat mainiosti voissa tiristen. Taukopaikat löytyy aika hyvin ja. Meillä oli hyvä tuuri taas kerran ja pahin sade kuuro sattui laavulla ollessamme, joten säilyimme siitäkin suht kuivin nahoin. Sekä Kustaan savupirtti että Kakkurin korsu ovat periaatteessa autiotupakäytössä, mutta kumpikaan ei olisi itseäni houkutellut yöpymään.

Nächster

Joutsijärvi vuokramökit

Joutsijärvi kartta

Sateen jälkeen pitkospuutkin olivat aika liukkaita. Uimaan meistä ei illalla jaksanut kuin yksi. Myös kohteiden reunapuustot, kivennäismaasaarekkeet tai kohteeseen rajoittuvat Metso -kelpoiset alueet huomioidaan neuvotteluissa ekologisten kokonaisuuksien saamiseksi suojeluun. Aamu oli aika harmaa ja aamupalalla istuskellessa muutama pisarakin putosi jo alas saakka. Tämän reitin voit ladata GoogleDrivesta: , Tampere-Pori Preiviik. Tämän sivuston ylläpidosta vastaa You learn it oy Huom: Sivustolla näkyvien kelikamerakuvien ja säätietojen näyttämiseen vaikuttavat sää- ja laitetekijät sekä monien elektronisten järjestelmien toiminta.

Nächster