Hsl vyöhyke. Uudet vyöhykkeet

Whim Urban 30 HSL kautensa keskeyttäneille

Hsl vyöhyke

Lippu ostetaan kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta matka kulkee. Aivan, kun matka vaikka Selloon maksoi edestakaisin 8 euroa ellei päässyt vaihdolla takaisin, niin ei sitä tosiaankaan tehty kuin pakon edessä. Ja kenellekkään ei tullut mieleen selvittää näitä asioita ennen kun tuo uudistus tehtiin? Vyöhykkeiden keskeinen idea on häivyttää matkustamisesta kuntarajat ja kuntarajojen välillä olevat korkeat hintaportaat. Asioita on Lähdetien mukaan pohdittu siitä asti, kun Espoossa päätettiin tehdä lyhyet laiturit. Yhtymällä ei ole omaa kalustoa, joten sen järjestelmää liikennöivät enimmäkseen kolmannet osapuolet. Kirjautuminen asiointipalveluun Helsingin kaupungin sähköiset asiointipalvelut ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Nächster

Helsingin seudun liikenne

Hsl vyöhyke

Kulkuvälineessä matkakortinlukija tietää, millä vyöhykkeellä olet sisään astuessasi ja mitä lippuja voit ostaa kyseiseltä vyöhykkeeltä. Uudessa mallissa vyöhykkeet ja liput eivät noudata samoja rajoja. Kortin vaihtaminen on maksutonta vyöhykkeiden käyttöönottoon asti. Nykyinen lippujärjestelmä astui voimaan 27. Länsimetron kohdalla vaan kävi sen verran ohraisesti että joku tarkan markan poliitikko halusi olla mukamas vastuullinen ja viivasi ne täysmittaiset asemat pois. Jos B-vyöhyke olisi ulottunut Kivenlahteen Ei C-vyöhykettä olisi ollenkaan. Kaikkien eläkeläisten tukeminen on todella huonosti kohdennettua tukea.

Nächster

HSL:n liput ja vyöhykkeet uudistuvat 27.4.2019

Hsl vyöhyke

Monissa paikoissa lähin kauppakeskus, kirjasto, posti tai uimahalli on naapurikunnan puolella. Vyöhykemalli liudentaa kuntarajojen vaikutusta paitsi hintoihin myös matkustamiseen. Busseissa kerta- tai vuorokausilipun voi ostaa myös kuljettajalla. Kausilipun muutos tehdään siitä päivästä alkaen, jolloin asioit palvelupisteessä. Vähemmän liikennöidyillä alueilla verkostoa täydentävät lähibusseiksi kutsutut palvelulinjat, joiden kalusto on tavallisia linja-autoja pienempää. Sitten kun käyttöä on, ne kannattaa toki rakentaa. Nykyisen runkolinja 550:n korvaava pikaraitiotie aloittaa liikennöinnin 2020-luvun alkupuolella.

Nächster

Whim Urban 30 HSL kautensa keskeyttäneille

Hsl vyöhyke

Toisaalta samalla lipulla voi tehdä hyvin eri pituisia matkoja: idässä voi matkustaa Helsingin sisäisellä lipulle aina Sipoon rajalle saakka, mutta lännessä seutulippuraja tulee vastaan jo Hanasaaressa. Pelkillä raitiovaunuilla liikkumiseksi oli myynnissä myös raitiovaunu-kertalippuja. Asian suurimpia hyötyjiä ovat Pitäjänmäellä asuvat. Sähkölukittavat keltaiset kaupunkipyörät korvasivat aiemman, vuosina 2000—2010 toiminnassa olleen järjestelmän. Lyhyet kuntarajan ylittävät matkat ovat nyt matkan pituuteen nähden kalliita. Jos tarkoitus on tukea pienituloisia niin köyhäinapu sitten erikseen.

Nächster

Pysäköinti Helsingissä

Hsl vyöhyke

Heillä on Sello parin asemavälin päässä, mutta kuntajaran takia se olisi voinut olla vaikka Turussa. Lauantaisin pysäköinti on maksullista vyöhykkeellä 1. Nyt joku idioottipäättäjä sai ahaaelämyksen. Matkalippujen tarkastajat käyvät läpi matkustajien lippuja ja antavat ilman asianmukaista matkalippua matkustaville tarkastusmaksun. Jos uusi kausilippu ei vastaa matkustustarpeita, lipun matkustusalueen voi käydä muuttamassa palvelupisteessä 2 kuukauden ajan. Lippujärjestelmässä ostetaan lippu 2—4 vierekkäiselle vyöhykkeelle.

Nächster

Näin ostat lisävyöhykelipun

Hsl vyöhyke

Tämä hyvä muistaa siellä ylitäydessä espoolaisessa sillipurkissa Tapiolassa. Nykyiset lippualueet noudattavat kuntarajoja, ja lyhyet kuntarajan ylittävät matkat ovat matkan pituuteen nähden kalliita. Vyöhykemallin toimivuutta arvioidaan, kun uusi vyöhykejärjestelmä on ollut käytössä muutaman vuoden. Radan valmistuessa osa lähijunalinjoista jatkaisi maan alle, kiertäen ali Töölön ja Hakaniemen kautta takaisin Pasilaan. Vuonna 2018 Helsingin seudun liikenteen lipputulot olivat 370,1 miljoonaa euroa. Helsingin seudun liikenne Tunnuslause Parhaat matkat tehdään yhdessä Perustettu 1. Kun nyt sinne pääsee samalla lipulla, ei matka sinne ole sen kummempi kuin Itikseen meno.

Nächster